Racenews.be

Het belangrijkste nieuws in de auto/motorsport

Stoffel Vandoorne over zijn toekomst

Stoffel Vandoorne was dit weekend in China voor de tweede Grand Prix van het seizoen. Er werd hem meer informatie over zijn toekomst gevraagd. Na motorproblemen van de afgelopen weken bij zijn te...

Amber Lounge Monaco werkt dit jaar samen met modeontwerpster Safiyaa

Toonaangevende Britse modeontwerper SAFiYAA als headliner op de Amber Lounge Monaco Fashion Show 2017. F1-coureurs, vrouwen in de F1 en mode-modellen zullen de collectie presenteren op een van de best...

Amber Lounge 2017 Monaco

Amber Lounge 2017 staat dit jaar in het teken van dementie. Twee favoriete formule 1 families bunden de krachten samen. Bij de start van het nieuwe formule1 seizoen kondigde Amber Lounge het programma...

Audi wint voor 4e maal WEC 6 uur van Spa-Francorchamps

Onder het oog van 56.000 toeschouwers heeft het trio Lucas Di Grassi, Loïc Duval en Oliver Jarvis in een Audi R18 de WEC 6 Hours of Spa-Francorchamps gewonnen. Porsche en Toyota hadden beide met pech ...

WEC - Spa: Porsche op pole in LMP1

De Porsche nr 1 (Timo BERNHARD, Mark WEBBER, Brendon HARTLEY) heeft de pole gepakt in de kwalificatiesessie van deze middag, gevolgd door de zusterwagen met Romain DUMAS, Neel JANI & Marc LIEB aan...

Amber lounge fashion 2016

Binnenkort is het terug zover, de Amber lounge Fashion show met de formule 1 piloten.

 • Stoffel Vandoorne over zijn toekomst

  maandag 10 april 2017 22:06
  In: Formule 1
 • Amber Lounge Monaco werkt dit jaar samen met modeontwerpster Safiyaa

  dinsdag 28 maart 2017 00:00
  In: Formule 1
 • Amber Lounge 2017 Monaco

  maandag 20 maart 2017 00:00
  In: Formule 1
 • Audi wint voor 4e maal WEC 6 uur van Spa-Francorchamps

  woensdag 11 mei 2016 22:07
  In: FIA WEC
 • WEC - Spa: Porsche op pole in LMP1

  vrijdag 06 mei 2016 16:51
  In: FIA WEC
 • Amber lounge fashion 2016

  dinsdag 12 april 2016 21:48
  In: Formule 1
Home Andere Andere RACB National Team: Een sterk team, stevige en realistische ambitie
RACB National Team: Een sterk team, stevige en realistische ambitie PDF Afdrukken
Geschreven door Kurt Vanhoenacker   
vrijdag 05 maart 2010 10:38
AddThis Social Bookmark Button

In 2009 had het RACB National Team de allures van een dream team dankzij de uitzonderlijke resultaten van zijn vertegenwoordigers. Aan de vooravond van het nieuwe seizoen willen Jérôme D'Ambrosio (GP2 Series), Laurens Vanthoor (F3 Euro Series), Benjamin Bailly (FIA Formula Two), Stoffel Vandoorne (F4 Eurocup 1.6) en Thierry Neuville (FIA Junior WRC) hun succes bevestigen en de kleuren van België opnieuw laten schitteren op het hoogste niveau.

racb20national20team202010202

Bertrand Baguette, die ondertussen druk in onderhandeling is om een plaats te veroveren in het Wereldkampioenschap Formule 1, vervoegt vanzelfsprekend dit schitterende nationale team. 

In topvorm! De scherpe trekken op het gelaat van de leden van het RACB National Team laten er geen twijfel over bestaan: ze hebben van het tussenseizoen gebruik gemaakt om hun fysieke conditie aan te scherpen om hun ambitie waar te maken.

 

«Dat klopt inderdaad, vertelt Geoffroy Theunis, Algemeen Directeur van RACB Sport. Elke piloot heeft een specifiek trainingsschema gevolgd, maar we hebben samen midden februari ook een stage gevolgd in Oslo. In de Olympische infrastructuur van de Noorse hoofdstad werden onze piloten begeleid door Christophe Distexhe, de conditietrainer, en Dominique Eloy, de kiné van de nationale ploeg. Het programma kreeg financiële steun van het Motor Sport Safety Development Fund en werd ook gesteund door het FIA Institute. De stage was ideaal om de banden in het team weer aan te halen. Christophe Distexhe heeft de fysieke conditie van elke piloot beoordeeld en de voorbereidingsschema's aangepast in functie van de behaalde resultaten. Dominique Eloy legde de nadruk op manieren om stress tegen te gaan en om de concentratie te bewaren voor en tijdens een wedstrijd. »

Ambitieus en realistisch We kunnen het niet voldoende benadrukken: 2009 was een uitzonderlijk seizoen voor het RACB National Team. De leden van het RNT vertegenwoordigden de Belgische kleuren op schitterende wijze in prestigieuze internationale wedstrijden. Een indrukwekkende demonstratie, maar men moet de voeten op de grond houden: een dergelijk succes twee jaar op rij behalen lijkt bijna onmogelijk.

«Die vaststelling is erg realistisch, want bijna elke piloot van het RACB National Team zet dit seizoen een stap hogerop in zijn leerproces als piloot, vervolgt Geoffroy Theunis. Ze zullen geconfronteerd worden met nieuwe disciplines en competities van een nog hoger niveau. »

Toch blijven ze erg ambitieus, zoals blijkt uit de interviews met de vertegenwoordigers van het RACB National Team in de bijlage. De vijf effectieve leden van het team krijgen natuurlijk het gezelschap van Bertrand Baguette, de man die vorig jaar de titel behaalde in de Formula Renault 3.5 en die deze winter twee uitstekende testdagen in de Formule 1 afwerkte.

«We zullen Bertrand steunen van zodra zijn programma in de eenzitterij bekend is, vervolgt Geoffroy Theunis. Het is trouwens verheugend vast te stellen dat we, voor het derde jaar van het RACB National Team, twee Belgen - D'Ambrosio en Baguette - vlakbij de F1 hebben. Dat is hoogst uitzonderlijk voor een klein landje zoals het onze en gelet op de moeilijke economische context van tegenwoordig. »

In 2010 zal er, daarentegen, geen Stuurwiel georganiseerd worden.

«We willen onze inspanningen volledig concentreren op onze huidige piloten, vertelt Geoffroy Theunis. Het is onze bedoeling om de vertegenwoordigers van het RNT zo ver mogelijk te laten opklimmen in de hiërarchie van de autosport. Het zou jammer zijn om middelen te verspillen terwijl we zo een uitzonderlijke talenten in onze rangen hebben. Toch willen we nog even herhalen dat de eerste Belg in het kampioenschap van België karting KF2 op het einde van het seizoen recht heeft op een test van bijna 300 km aan het stuur van een Formule Renault 2.0 van team KTR. Een efficiënte manier om een jong talent te introduceren in de eenzitterij. »

Bron : www.racb.be 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

alt