Racenews.be

Het belangrijkste nieuws in de auto/motorsport

Stoffel Vandoorne over zijn toekomst

Stoffel Vandoorne was dit weekend in China voor de tweede Grand Prix van het seizoen. Er werd hem meer informatie over zijn toekomst gevraagd. Na motorproblemen van de afgelopen weken bij zijn te...

Amber Lounge Monaco werkt dit jaar samen met modeontwerpster Safiyaa

Toonaangevende Britse modeontwerper SAFiYAA als headliner op de Amber Lounge Monaco Fashion Show 2017. F1-coureurs, vrouwen in de F1 en mode-modellen zullen de collectie presenteren op een van de best...

Amber Lounge 2017 Monaco

Amber Lounge 2017 staat dit jaar in het teken van dementie. Twee favoriete formule 1 families bunden de krachten samen. Bij de start van het nieuwe formule1 seizoen kondigde Amber Lounge het programma...

Audi wint voor 4e maal WEC 6 uur van Spa-Francorchamps

Onder het oog van 56.000 toeschouwers heeft het trio Lucas Di Grassi, Loïc Duval en Oliver Jarvis in een Audi R18 de WEC 6 Hours of Spa-Francorchamps gewonnen. Porsche en Toyota hadden beide met pech ...

WEC - Spa: Porsche op pole in LMP1

De Porsche nr 1 (Timo BERNHARD, Mark WEBBER, Brendon HARTLEY) heeft de pole gepakt in de kwalificatiesessie van deze middag, gevolgd door de zusterwagen met Romain DUMAS, Neel JANI & Marc LIEB aan...

Amber lounge fashion 2016

Binnenkort is het terug zover, de Amber lounge Fashion show met de formule 1 piloten.

 • Stoffel Vandoorne over zijn toekomst

  maandag 10 april 2017 22:06
  In: Formule 1
 • Amber Lounge Monaco werkt dit jaar samen met modeontwerpster Safiyaa

  dinsdag 28 maart 2017 00:00
  In: Formule 1
 • Amber Lounge 2017 Monaco

  maandag 20 maart 2017 00:00
  In: Formule 1
 • Audi wint voor 4e maal WEC 6 uur van Spa-Francorchamps

  woensdag 11 mei 2016 22:07
  In: FIA WEC
 • WEC - Spa: Porsche op pole in LMP1

  vrijdag 06 mei 2016 16:51
  In: FIA WEC
 • Amber lounge fashion 2016

  dinsdag 12 april 2016 21:48
  In: Formule 1
Home Andere Andere 5de plaats voor Vervisch
5de plaats voor Vervisch PDF Afdrukken
Geschreven door Kurt Vanhoenacker   
dinsdag 11 augustus 2009 08:37
AddThis Social Bookmark Button

Lexington, OHIO. Vervisch kent opnieuw een moeizaam weekend, tijdens de 7de manche van het Atlantisch Kampioenschap. Door brandstoftekort in de kwalificatierondes en een al om wederkerend probleem met de brandstofopname tijdens de race, moet Vervisch zich tevreden stellen met een 5de plaats.

Op het heuvelachtige circuit van Mid-Ohio, waar ook de races van de Indy Car series en de ALMS dit weekend plaatsvonden, kon Vervisch in het begin van de kwalificatie de pace goed bijhouden. In de laatste rondes was het voor Frédéric echter onmogelijk om de tijden te verbeteren, daar zijn bolide het, door brandstoftekort, begaf.
Voor de populaire race, kon Vervisch enkel een 6de plaats op de grid bemachtigen.

De 50 minuten lange wedstrijd, zag er alsnog veelbelovend uit, wanneer de enige Belg op het veld, met een kanonstart z’n handelsmerk naliet: Alvorens de 2de bocht werd benaderd, wist Frédéric van de 6de naar de 3de plaats door te stoten.
Nadat het “FUEL”-lampje op het dashboard kwam oplichten, moest de Kortrijkzaan een 15-ronden-lang gevecht met de Spaanse Garcia opgeven. Naar het einde van de wedstrijd toe, werd het probleem met de brandstofopname alleen maar groter, waardoor de Genoa-rijder opnieuw een plaats moest afstaan. Deze keer aan huidig kampioen, Marcus Niemela.

De Atlantic Series slaagden er alvast in om een goede indruk na te laten. Met een besttijd van 72.9 sec, werd de recordtijd van de Indy Light Series verbroken.

“Ik slaagde er met mijn 5de plaats in om 11 punten te pakken. Edwards kon geen enkele punten sprokkelen, nadat zijn bolide het halverwege de wedstrijd begaf, op het moment dat hij 8ste in de wedstrijd lag. Het kon dus nog altijd erger”, volgens de immer positieve Vervisch.

Het eerstvolgende weekend komen de Atlantic rijders al opnieuw samen in het Canadese Trois Rivieres, om de 9de wedstrijd te bestrijden.
Frédéric: “Straatcircuits liggen me zeker en vast en met wat interne veranderingen in het team, kijk ik er enorm naar uit.”