Racenews.be

Het belangrijkste nieuws in de auto/motorsport

Stoffel Vandoorne over zijn toekomst

Stoffel Vandoorne was dit weekend in China voor de tweede Grand Prix van het seizoen. Er werd hem meer informatie over zijn toekomst gevraagd. Na motorproblemen van de afgelopen weken bij zijn te...

Amber Lounge Monaco werkt dit jaar samen met modeontwerpster Safiyaa

Toonaangevende Britse modeontwerper SAFiYAA als headliner op de Amber Lounge Monaco Fashion Show 2017. F1-coureurs, vrouwen in de F1 en mode-modellen zullen de collectie presenteren op een van de best...

Amber Lounge 2017 Monaco

Amber Lounge 2017 staat dit jaar in het teken van dementie. Twee favoriete formule 1 families bunden de krachten samen. Bij de start van het nieuwe formule1 seizoen kondigde Amber Lounge het programma...

Audi wint voor 4e maal WEC 6 uur van Spa-Francorchamps

Onder het oog van 56.000 toeschouwers heeft het trio Lucas Di Grassi, Loïc Duval en Oliver Jarvis in een Audi R18 de WEC 6 Hours of Spa-Francorchamps gewonnen. Porsche en Toyota hadden beide met pech ...

WEC - Spa: Porsche op pole in LMP1

De Porsche nr 1 (Timo BERNHARD, Mark WEBBER, Brendon HARTLEY) heeft de pole gepakt in de kwalificatiesessie van deze middag, gevolgd door de zusterwagen met Romain DUMAS, Neel JANI & Marc LIEB aan...

Amber lounge fashion 2016

Binnenkort is het terug zover, de Amber lounge Fashion show met de formule 1 piloten.

 • Stoffel Vandoorne over zijn toekomst

  maandag 10 april 2017 22:06
  In: Formule 1
 • Amber Lounge Monaco werkt dit jaar samen met modeontwerpster Safiyaa

  dinsdag 28 maart 2017 00:00
  In: Formule 1
 • Amber Lounge 2017 Monaco

  maandag 20 maart 2017 00:00
  In: Formule 1
 • Audi wint voor 4e maal WEC 6 uur van Spa-Francorchamps

  woensdag 11 mei 2016 22:07
  In: FIA WEC
 • WEC - Spa: Porsche op pole in LMP1

  vrijdag 06 mei 2016 16:51
  In: FIA WEC
 • Amber lounge fashion 2016

  dinsdag 12 april 2016 21:48
  In: Formule 1
Home BGDC Team Info - Hans en Frank Thiers blijven aan de leiding in het Belgisch Kampioenschap
Team Info - Hans en Frank Thiers blijven aan de leiding in het Belgisch Kampioenschap PDF Afdrukken
Geschreven door Kurt Vanhoenacker   
dinsdag 28 augustus 2012 23:58
AddThis Social Bookmark Button

Vier van de zes weekends zijn achter de rug en zodoende zijn we over halfweg van het nieuwbakken BRCC kampioenschap. Het West-Vlaamse broederpaar, Frank en Hans Thiers hebben afgelopen weekend terug mooi gepresteerd tijdens de BRCC Short Races in het voorprogramma van de mythische 24 Hours of Spa-Francorchamps.

Tijdens de voorbije vier raceweekends werden reeds acht Short Races of sprintwedstrijden afgewerkt. Daarin stond de Ferrari F430 GT3 van Scuderia Monza reeds zevenmaal op het podium met één overwinning, drie tweede en evenveel derde plaatsen. En met een tweede en derde plaats afgelopen weekend staan ze nog steeds aan de leiding van het Belgisch omloopkampioenschap.

Tijdens de kwalificatie werd een mooie tweede chrono gerealiseerd en mocht Frank Thiers vertrekken vanop de eerste startrij naast de Volvo S60 V8 Silhouette van het razendsnelle duo Van de Poele / Lémeret.

"Ondanks de goede resultaten hebben we een volledig weekend problemen gekend met een fel onderstuurde Ferrari," aldus Frank Thiers. "We hebben het probleem nog niet kunnen detecteren en dus rest er ons nog werk naar het volgende raceweekend toe, waarin we onze leiderspositie moeten verdedigen. En dat zal niet makkelijk worden met de komst van de Volvo met de superkrachtige V8-motor. Die wagen rijdt voor ons momenteel buiten categorie. Vooral omdat hij ook gemend wordt door tweede goede piloten".

Tijdens de eerste manche met 24 wagens aan de start moest Frank de razendsnelle Volvo laten gaan, maar hij kon ondanks het onderstuurd karakter van de Ferrari toch opnieuw een mooie tweede plaats algemeen en de overwinning in de Klasse in de wacht slepen. De man uit Knokke reed ook de tweede snelste chrono in wedstrijd.

Voor de startopstelling van de tweede Short Race, verreden net voor de start van de 24 Hours of Spa en voor volle tribunes, werd traditioneel de top 8 van de eerste wedstrijd omgekeerd waardoor Hans Thiers moest vertrekken op de 7de startplaats. Hans lukte een schitterende start en kwam in Combes reeds door in 2de stelling achter de Porsche van Derdaele. Nog in de eerste ronde kon Hans in Blachimont naar de leiding. Deze positie kon hij vasthouden tot de vijfde ronde of half koers. Toen kwamen de Volvo van Van de Poele en de Aston Martin van Schmetz opzetten en Hans verhuisde naar de derde plaats. Even kon hij nog de Aston Martin naar de derde plaats verwijzen, maar in de voorlaatste ronde moest hij toch zwichten voor het grotere vermogen van de Britse sportwagen. Hij kon wel een opzittende Fred Bouvy en diens Porsche achter zich houden. Opnieuw een verdiende podiumplaats en ditmaal tweede in de Klasse na de Aston Martin. De broers blijven dus aan de leiding van het kampioenschap.

"We zijn er zeker nog niet en het zal moeilijk worden om de leiding te behouden", gaat Frank Thiers verder. "Lémeret heeft immers het geweer van schouder gewisseld en is van Porsche overgeschakeld naar de ongrijpbare Volvo Silhouette met de krachtige V8 motor. Hij pakt ook de punten van Van de Poele waardoor hij Francorchamps verlaat met een maximale puntenscore. Hij komt op 14 punten van onze leidersplaats en dat is bijzonder weinig. Voor de volgende wedstrijd in Zolder moeten we zorgen dat het onderstuurd karakter is weggewerkt en we opnieuw de limieten van de Ferrari kunnen opzoeken. Voor de vorige race in Francorchamps had Nico Verdonck onze wagen afgesteld en reed hij als op rails".

Ondanks het feit dat Scuderia Monza door pech tijdens voorgaande races geen rol van betekenis meer speelt in het BRCC endurance kampioenschap, kwamen ze toch aan de aftrap van deze wedstrijd, verreden op vrijdag.

"Wedstrijden over drie uren of langer gaan we aan ons laten voorbij gaan ofwel werken we die af met een andere wagen. Ze zijn immers te belastend voor de Ferrari en kunnen zodoende onze titelambities in de Short Races hypothekeren. Maar de wedstrijd van afgelopen weekend ging maar over 60 minuten, waardoor we dan toch de Ferrari inschreven. We eindigden op de vijfde plaats algemeen en derde in de klasse."

Persbericht - Scuderia Monza