Racenews.be

Het belangrijkste nieuws in de auto/motorsport

Stoffel Vandoorne over zijn toekomst

Stoffel Vandoorne was dit weekend in China voor de tweede Grand Prix van het seizoen. Er werd hem meer informatie over zijn toekomst gevraagd. Na motorproblemen van de afgelopen weken bij zijn te...

Amber Lounge Monaco werkt dit jaar samen met modeontwerpster Safiyaa

Toonaangevende Britse modeontwerper SAFiYAA als headliner op de Amber Lounge Monaco Fashion Show 2017. F1-coureurs, vrouwen in de F1 en mode-modellen zullen de collectie presenteren op een van de best...

Amber Lounge 2017 Monaco

Amber Lounge 2017 staat dit jaar in het teken van dementie. Twee favoriete formule 1 families bunden de krachten samen. Bij de start van het nieuwe formule1 seizoen kondigde Amber Lounge het programma...

Audi wint voor 4e maal WEC 6 uur van Spa-Francorchamps

Onder het oog van 56.000 toeschouwers heeft het trio Lucas Di Grassi, Loïc Duval en Oliver Jarvis in een Audi R18 de WEC 6 Hours of Spa-Francorchamps gewonnen. Porsche en Toyota hadden beide met pech ...

WEC - Spa: Porsche op pole in LMP1

De Porsche nr 1 (Timo BERNHARD, Mark WEBBER, Brendon HARTLEY) heeft de pole gepakt in de kwalificatiesessie van deze middag, gevolgd door de zusterwagen met Romain DUMAS, Neel JANI & Marc LIEB aan...

Amber lounge fashion 2016

Binnenkort is het terug zover, de Amber lounge Fashion show met de formule 1 piloten.

 • Stoffel Vandoorne over zijn toekomst

  maandag 10 april 2017 22:06
  In: Formule 1
 • Amber Lounge Monaco werkt dit jaar samen met modeontwerpster Safiyaa

  dinsdag 28 maart 2017 00:00
  In: Formule 1
 • Amber Lounge 2017 Monaco

  maandag 20 maart 2017 00:00
  In: Formule 1
 • Audi wint voor 4e maal WEC 6 uur van Spa-Francorchamps

  woensdag 11 mei 2016 22:07
  In: FIA WEC
 • WEC - Spa: Porsche op pole in LMP1

  vrijdag 06 mei 2016 16:51
  In: FIA WEC
 • Amber lounge fashion 2016

  dinsdag 12 april 2016 21:48
  In: Formule 1
Home Nationaal Biker's Cup Endurance 4 Fun: 6 hrs of Spa
Endurance 4 Fun: 6 hrs of Spa PDF Afdrukken
Geschreven door Koen De Bruyne   
maandag 16 augustus 2010 22:25
AddThis Social Bookmark Button

Huyskens/Dierickx en Vos winnen de 6 Uren van Spa, een resultaat dat pas in de laatste minuut vaststaat.

Het gelegenheidsteam Continental/Bike Service/R.T. heeft de 6 uur durende Endurance4Fun race op het circuit van Francorchamps gewonnen.

2010_6hrs_winnaar

Francorchamps. De 6 Hours of Spa die deze zaterdag namiddag werden verreden op het circuit van Francorchamps maakten pas net op het einde hun winnaar bekend.

De ganse race bleven verschillende teams elkaar in het kielzog zitten en wisselden van plaats in de loop van de pit stops.

De wedstrijd die meetelde voor het Endurance4fun kampioenschap begon nochtans met een verrassing. Steven Casaer, de teamgenoot van Werner Daemen die de pole positie had neergezet, kwam al heel snel na de start ten val. Hij slaagde er niettemin in terug te keren naar de box waarna Daemen een inhaalrace startte.

En die leverde iets op, want na verloop van de ronden slaagden beide piloten erin hun BMW terug te brengen naar de tweede plaats, achter die van de Nederlander Arie Vos die voor de gelegenheid een team vormde met de Belgen Huyskens/Dierickx.

Een derde BMW, die van onze oud kampioenen Stéphane Mertens en Didier de Radiguès, bijgestaan door de jonge De Coormeter, bleef de ganse race door mee in hun kielzog.

Hoewel de weersomstandigheden prachtig waren geweest kwam in de laatste 15 minuten de regen toch opzetten. De BMW’s van Huyskens/Dierickx/Vos en Daemen/Casaer bleven het laatste uur op de eerste en de tweede plaats maar die van Mertens/de Radiguès/De Cooremeter werd nog van het podium gezwiept. In de voorlaatste ronde kwam Stéphane Mertens ten val en hij had heel wat moeite om de eindmeet nog te behalen. Zo kwam de Yamaha van Goossens en Withag plots op de derde trede van het podium terecht, voor Mackels/Denis (Yamaha) die zich troostten met het feit dat ze de Trophy categorie in de wacht mochten slepen (één motorfiets voor twee piloten), voor de Kawasaki van Jadoul/Dutronquois.

Dezelfde pech als die van Mertens had ook de Yamaha 600 van Campus Francorchamps te beurt kunnen vallen. Michaël Weynand kwam eveneens ten val in de regen, maar zonder enige lichamelijke of materiële schade. De voorsprong die hij had opgebouwd met zijn teamgenoot Charles Geers was echter ruim dan voldoende om de overwinning in de < 600cc categorie in de wacht te slepen. De twee Kawasaki’s van Hautekiet en Wauters volgde op twee ronden.

Volledige uitslag pdf_button

Uitslag per klasse pdf_button

bron: persbericht / RIS Timing