Racenews.be

Het belangrijkste nieuws in de auto/motorsport

Stoffel Vandoorne over zijn toekomst

Stoffel Vandoorne was dit weekend in China voor de tweede Grand Prix van het seizoen. Er werd hem meer informatie over zijn toekomst gevraagd. Na motorproblemen van de afgelopen weken bij zijn te...

Amber Lounge Monaco werkt dit jaar samen met modeontwerpster Safiyaa

Toonaangevende Britse modeontwerper SAFiYAA als headliner op de Amber Lounge Monaco Fashion Show 2017. F1-coureurs, vrouwen in de F1 en mode-modellen zullen de collectie presenteren op een van de best...

Amber Lounge 2017 Monaco

Amber Lounge 2017 staat dit jaar in het teken van dementie. Twee favoriete formule 1 families bunden de krachten samen. Bij de start van het nieuwe formule1 seizoen kondigde Amber Lounge het programma...

Audi wint voor 4e maal WEC 6 uur van Spa-Francorchamps

Onder het oog van 56.000 toeschouwers heeft het trio Lucas Di Grassi, Loïc Duval en Oliver Jarvis in een Audi R18 de WEC 6 Hours of Spa-Francorchamps gewonnen. Porsche en Toyota hadden beide met pech ...

WEC - Spa: Porsche op pole in LMP1

De Porsche nr 1 (Timo BERNHARD, Mark WEBBER, Brendon HARTLEY) heeft de pole gepakt in de kwalificatiesessie van deze middag, gevolgd door de zusterwagen met Romain DUMAS, Neel JANI & Marc LIEB aan...

Amber lounge fashion 2016

Binnenkort is het terug zover, de Amber lounge Fashion show met de formule 1 piloten.

 • Stoffel Vandoorne over zijn toekomst

  maandag 10 april 2017 22:06
  In: Formule 1
 • Amber Lounge Monaco werkt dit jaar samen met modeontwerpster Safiyaa

  dinsdag 28 maart 2017 00:00
  In: Formule 1
 • Amber Lounge 2017 Monaco

  maandag 20 maart 2017 00:00
  In: Formule 1
 • Audi wint voor 4e maal WEC 6 uur van Spa-Francorchamps

  woensdag 11 mei 2016 22:07
  In: FIA WEC
 • WEC - Spa: Porsche op pole in LMP1

  vrijdag 06 mei 2016 16:51
  In: FIA WEC
 • Amber lounge fashion 2016

  dinsdag 12 april 2016 21:48
  In: Formule 1
Home Nationaal Biker's Cup Lonbois overheerst !
Lonbois overheerst ! PDF Afdrukken
Geschreven door Koen De Bruyne   
donderdag 13 augustus 2009 20:51
AddThis Social Bookmark Button

Vincent Lonbois heeft zo maar liefst alle races gewonnen waar hij dit weekend aan deelnam !

 

 

Belgian Superbike

Volgas voor Lonbois

Fantastisch ! Ook al was er maar één winnaar, de twee manches van de Belgian Superbike waren uitermate spannend en hielden het publiek van het begin tot het eind op het tipje van hun stoel.

In de eerste manche zaten Sébastien Le Grelle, Vincent Lonbois en Alex Verleye in elkaars wiel. Eerst was het Le Grelle die aan kop lag, daarna Lonbois. Sébastien wou opnieuw aan de leiding komen maar kwam ten val, hij kon wel opnieuw vertrekken. Lonbois was op dat moment nog niet zeker van zijn zege want Verleye was compleet losgeslagen en in de laatste ronde staken de beide elkaar nog verschillende malen voorbij. Maar bij het inremmen van de chicane lag Lonbois in het voordeel en haalde hij in extremis de overwinning binnen. Patrick Quintens die geprobeerd had zich te mengen in het gevecht moest na verloop van de rondes het onderspit delven, toch haalde hij nog een mooie derde plaats.

We dachten echt dat we het allemaal gezien hadden, maar de tweede manche was als het ware nog spannender. Dezelfde drie protagonisten bleven in elkaars wiel hangen en eisten elk op hun toer de leiderspositie op. Na tal van inhaalmanoeuvres in de laatste ronde staken de drie musketiers samen de remfase van de chicane in. Le Grelle was wat te optimistisch en miste zijn remfase, waardoor hij de deur openliet voor Lonbois die daarvan gretig gebruik maakte, alsook Verleye.

In het kamp van de juniors was Jean-François Hanlet de onbetwiste nummer 1, zowel in de eerste als in de tweede manche, hij haalde het zelfs voor een aantal Inters.

Belgian Supersport 600.


De twee manches van de Belgian Supersport die zondag op Francorchamps werden verreden verliepen volgens identiek scenario. Vincent Lonbois (Yamaha) reed al snel aan de leiding, hij slaagde erin onder de 2.30 te draaien, dat was één van zijn vooropgestelde objectieven, en wist zo snel een gat te slaan tussen zichzelf en Sébastien Le Grelle. Ondanks de zware inspanning moest de Honda piloot zijn tegenstander laten gaan, al hield hij zelf wel een mooie voorsprong op Gian Mertens.

Gian bleef continu in derde positie, al was dat niet zo vanzelfsprekend. In het begin zaten Frederiek Mahau, Vick De Cooremeeter en Sébastien Georges hem gedurende verschillende kilometers dicht op de hielen, maar daarna moesten ze één voor één afhaken.

In de tweede manche probeerden Mahau en Arnaud De Kimpe (zoon van voormalig winnaar van de Samourai Helm van Kawasaki) hetzelfde te doen, maar na een tijd moesten zij net als hun voorgangers afhaken.

Pro twin

Novoselcuk en Pagani.

Bij de Pro-Twin werden we vergast op een mooi schouwspel. In de eerste manche miste Jean-Yves Novoselcuk zijn start maar hij maakte een adembenemende terugkeer waardoor hij in de laatste ronde in het wiel van Bernard Peiron zat, die hij uiteindelijk in de sprint kon verschalken. In de tweede manche vond diezelfde Novoselcuk Stéphane Pagani op zijn weg. Ook hier was het heel nipt, maar het was deze keer toch Pagani die als winnaar uit de sprint kwam.

Frédéric Bottoglieri die gewend is om op kop te rijden had geen schitterend weekend en het scheelde maar even of hij pakte zelfs naast zijn gegeerde Franse titel. Hij moest in Spa slechts één punt halen om de titel te hebben, maar al van bij de warm up liet zijn machine het afweten. Dankzij de motorfiets van één van zijn rivalen wist hij zich toch nog te plaatsen en reeds bij de eerste race de titel in de wacht te slepen. En gelukkig maar, want in de tweede manche kwam hij ten val in de Brussel...

3DCup


Twee totaal verschillende manches voor de 3 D Cup, maar met slechts één winnaar. Zaterdag wist Martin Hoogenraad zijn 1098 op een nat wegdek naar de eindzege te loodsen. Zondag deed hij hetzelfde over op een droog circuit onder een blakende zon en beëindigde zo op schitterende wijze zijn weekend.

De tweede plaats was voor Franck Coppens in de eerste reeks en voor Sveti Alexandrov in de tweede manche, maar beide heren zaten steeds op een goeie tien seconden van de winnaar.